Placki kukurydziane z bitą śmietaną
optifast low starch vegetables
fruit and vegetables market london
vegetables in asian cooking
insect pests leafy vegetables
5 servings of a day
harvest fruits and coloring pages
are root vegetables high in carbohydrates
fall winter fruits vegetables
protein rich fruits and vegetables
uncooked good for health
green vegetables taking coumadin
baby refuses eat vegetables
can you freeze fresh juiced vegetables juice
healthy pasta dishes with vegetables
dietary fiber vegetables and colon cancer
growing vegetables not much sun
Dla amatorów placków, naleśników i podpłomyków wszelakich -
pyszne placki kukurydziane na słodko,
można podawać z cynamonem, dżemem, bitą śmietaną.. :)
Składniki na porcję dla 2-4 osób:
- szklanka mąki kukurydzianej
- 1/3 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki mleka
- 2 większe jajka
- 1/3 szklanki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder
- szczypta soli
- 4-6 łyżek oleju słonecznikowego
- cukier puder
- ok 250g słodkiej śmietany
Sposób przygotowania
Mieszamy razem wszystkie suche składniki, dodajemy mleko, jajka
(białka można ubić osobno ? placki będą wtedy bardziej puszyste) i olej.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany ? można odpowiednio
dosypać mąki pszennej lub dolać mleka.
Placki smażymy na suchej teflonowej patelni na złoty kolor.
mixed grilled vegetables calories
grilled vegetables balsamic marinade
getting rid of ants in the garden
barefoot contessa-roast chicken and recipe
I m sure that even when you re doing your own work, you ll continue along that line of thought. Megan stood up and took the awkward dress off the hook by the door.
giada de laurentis pasta with roasted vegetables
tianjin kerun vegetables institute
vegetables cause gas breastmilk
He had his share of relationships, but only because the women were Doctor seeking. And with their consent and blessing, my heart's joy is now utter and complete.
fruits and vegetables that make you lose weight
Słodką śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i nakładamy po łyżce
na placek.
Gotowe!
Placki kukurydziane pysznie smakują z kokosem lub (i) owocami:
- mleko przeznaczone do ciasta na placki należy zagotować
i wsypać do niego ? szklanki wiórków kokosowych,
pogotować przez chwilę, ostudzić i razem z mlekiem dodać do ciasta - jabłka lub miękkie gruszki pokroić na cieniutkie plasterki,
wrzucić do ciasta kukurydzianego i dobrze wymieszać.
♣ Smacznego!
Poprzednie artykuły
and vitamins content
gardening vegetables for beginners
antibacterial wash for vegetables
fruits pesticides dirty dozen
fruits and vegetables that are high in calcium
support for vining
Pyszny kołocz (od teściowej)
Przepisy Pszczyńskie
Pszczyńskie przepisy kulinarne.
Gotuj, piecz, degustuj, komentuj i chwal się swoimi!
Subskrybuj kanał informacyjny (Atom lub RSS) aby dostawać powiadomienia o nowych przepisach lub komentarzach.